Don Bosco BuLO is een vrije gesubsidieerde school voor buitengewoon lager onderwijs.
Naar onze school komen kinderen tussen 6 en 14 jaar oud met een attest Basisaanbod. Er zijn ook leerlingen die voor 1/9/2015 een attest type 1 of type 8 hadden.
Type Basisaanbod: voor kinderen van 6 tot 14 jaar die ondanks redelijke aanpassingen niet in het gewoon onderwijs kunnen blijven.
Ons onderwijsaanbod wordt vanuit onze christelijke zingeving en beleving gerealiseerd door
het schoolteam in samenwerking met alle betrokkenen:
de inrichtende macht
de directeur
het onderwijzend personeel
het paramedisch personeel: de orthopedagoog, de logopedist en de kinesitherapeut
het secretariaatspersoneel
het personeel van het begeleidend Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB)
de leden van de Pedagogische Begeleidingsdienst
De Inrichtende Macht is de organisator van het onderwijs in onze school. Deze heet VZW Don Bosco-Instituut. Zij is verantwoordelijk voor het algemeen beleid en creëert de noodzakelijke voorwaarden voor het goed verloop van de onderwijsverstrekking.
Voorzitter: Dhr. M. Lievens
Leden: Dhr. P. Haezaert, Dhr. JP Bosteels, Dhr. R. Brisard, Dhr. P. Schollaert, Mevr. P. Looze, Dhr. L. Van der Biest, Mevr. K. Van Gerwen, Dhr. A. Coussens, Dhr. J. De Groote
De Raad van Bestuur draagt de dagelijkse leiding van de school over aan de directeur. Op lokaal niveau wordt de school dus bestuurd door de directeur.
De secretaresse staat in voor de dagelijkse administratie van de school.
Het onderhoudspersoneel zorgt ervoor dat alles netjes blijft.
De leerkrachten: uw kind heeft een klastitularis, maar heeft daarnaast ook andere leerkrachten, bijvoorbeeld voor Lichamelijke Opvoeding.
Het paramedisch personeel bestaat uit drie kinesisten, drie logopedisten en één orthopedagoge. Zij geven extra begeleiding aan uw kind. Dit kan individueel, in kleine groepjes of in klasverband gebeuren.
De schoolraad geeft advies over tal van zaken in en rond de school. Hij is samengesteld uit vertegenwoordigers van drie geledingen: ouders, leerkrachten en lokale gemeenschap. Ook de directeur woont de vergaderingen bij.
Voorzitter: Mevr. D. De Voogt
Leden: Mevr. K. Najjar, Mevr. A. Uyttersprot, Dhr. W. De Cock
Het Lokaal Overlegcomité informeert, adviseert en onderhandelt over schoolpersoneel. Het bevordert de interne werking van het schoolteam en optimaliseert de relatie tussen het schoolbestuur en de leerkrachten.
Voorzitter: Dhr. R. Brisard
Leden: Dhr. M. Lievens, Dhr. P. Schollaert, Dhr. L. Van Der Biest, Dhr. H. De Troyer, Dhr. H.
Cami, Mevr. L. Van Caelenberghe, Mevr. H. Brewaeys, Mevr. H. Sleeuwagen
Het CPBW is een adviserend orgaan dat instaat voor het welzijn van zowel leerlingen als personeel. Het is vooral bezig met wetgeving op veiligheid, gezondheid, psychosociale belasting (o.a. stress, …), milieu, …
Voorzitter: Dhr. M. Lievens
Leden: Mevr. H. Brewaeys, Mevr. H. Sleeuwagen, Mevr. H. Van Herreweghe, Mevr. I. Poppe (secretaris), Dhr. Kurt Van der Perre, Dhr. H. De Troyer, Dhr. J. Van Santen, Dhr. D. Blendeman.
Don Bosco BuLO maakt deel uit van de “Scholengemeenschap Katholiek Basisonderwijs Aalst”.
Zij wordt bestuurd door het CASS (College van Afgevaardigden van de scholen van de Scholengemeenschap) en een College van directeurs.
Scholengemeenschap Katholiek Basisonderwijs Aalst
Kerkmeersstraat 11
9320 Nieuwerkerken
Voorzitter: Roland Brisard
De school werkt samen met het Vrij Centrum voor leerlingenbegeleiding van Aalst. U kunt rechtstreeks contact opnemen met een CLB-medewerker of dit via de school aanvragen. De contacten met het CLB verlopen steeds discreet.
Adres:
Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding
Langestraat 12
9300 Aalst
Tel: 053/78 85 10
Fax: 053/78 55 97
Algemeen mailadres: info@vclbaalst.be
De CLB-medewerkers voor onze school zijn:
Contactpersoon: Lieke Van De Sijpe
Arts: Eline De Jonghe 053/60 69 36
Verpleegkundige: Lut Brantegem 053/60 69 17
Psychopedagogisch consulent: Ellen Ooghe 053/60 69 21
Maatschappelijk werkster: Hilde Biebaut 053/60 69 24
Openingsuren: Elke werkdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30.
Gesloten van 15/07 tot 15/08, tijdens de kerstvakantie en tijdens de paasvakantie.
Op afspraak: maandagavond tussen 16u30 en 19u.
Op regelmatige basis is een CLB-medewerker aanwezig op school.
Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders.
We doen dat omdat we partners zijn in de opvoeding van uw kind. Het is goed dat u zicht hebt op de werking van de school. Wij verwachten dat u zich als ouder samen met ons engageert om nauw samen te werken rond de opvoeding van uw kind en steeds en indien mogelijk ingaat op onze uitnodigingen tot oudercontact. Wij engageren ons om steeds te zoeken naar een alternatief overlegmoment indien u niet op de geplande momenten voor oudercontact kan aanwezig zijn. Wij engageren ons om met u in gesprek te gaan over uw zorgen en vragen t.a.v. de evolutie van uw kind.
Wij verwachten dat u met ons contact opneemt bij vragen of zorgen t.a.v. uw kind.
Elke kind heeft baat bij belangstelling voor zijn/haar werk. Geregeld krijgt uw kind werkjes mee naar huis. Het is voor uw kind zéér aangenaam als u volgt wat er in de werkmappen
gebeurt. Afspraken i.v.m. huistaken worden concreet door de klastitularis meegedeeld op de eerste klassikale ouderavond.
Bij de start van het schooljaar wordt een oudercontact georganiseerd waarop alle ouders van de klas van uw kind worden uitgenodigd. Ouders maken hierbij kennis met de belangrijkste afspraken in de groepswerking.
We nodigen ouders uit als partner bij de opvolging van het individuele handelingsplan voor hun kind. Daarvoor worden er in de loop van het schooljaar individuele oudercontacten georganiseerd.
Als u zich zorgen maakt over uw kind of vragen hebt over de aanpak, dan kan u op elke moment zelf een gesprek aanvragen met de leerkracht van uw kind. Dat doet u via het secretariaat van de school op het nummer 053/ 39 66 99